Browse Day

Temmuz 4, 2008

İnternet Her Yerde

Yeni geliştirilen ‘USB Stick’ ile artık her yerden internete bağlanılabilecek

Vodafone’dan yapılan yazılı açıklamada, Temmuz itibariyle başlayan kampanya kapsamında, “Hesaplı İnternet Paketleri” arasından 1 GB’lık paketi seçen ve 12 aylık kullanma taahhüdü veren Vodafone abonelerinin, Vodafone USB Stick modem cihazına ücretsiz sahip oldukları ve aylık sabit ücreti indirimli olarak ödedikleri kaydedildi.

GPRS ve EDGE teknolojilerini destekleyen ve Windows ile MAC OS X işletim sistemiyle çalışabilen yeni ürünün, doğrudan bilgisayarın USB girişinden bağlantı yaptığı ve herhangi bir USB kablosuna ihtiyaç duymadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Vodafone Mobile Connect USB Stick Kampanyası kapsamında, ‘Hesaplı Internet Paketleri’-1 GB’lık paketi 12 ay boyunca kullanma taahhüdü veren Vodafone aboneleri, Vodafone Mobile Connect USB Stick cihazına ücretsiz sahip olurken, aylık sabit ücreti 35 YTL olan ‘Hesaplı İnternet Paketleri-1 GB’lık pakete ise ayda sadece 25 YTL ödüyorlar. İlgili fiyatlara KDV ve ÖİV dahil edildiğinde ‘Hesaplı İnternet Paketleri’-1 GB’lık paket aylık sabit ücreti 42,42 YTL, indirimli ‘Hesaplı İnternet Paketleri’- 1GB’lık paket aylık sabit ücreti ise 30,30 YTL’dir.”

Vodafone Türkiye Promosyon ve Uluslararası Teklifler Bölüm Başkanı Erkut Erkut, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Vodafone Mobile Connect USB Stick, kullanıcının istediği yerden istediği an internete bağlanabilmesini sağlıyor. Bir memory stick kadar küçük olan bu yeni ürünümüz, piyasadaki benzerlerine kıyasla hem daha ekonomik hem de son derece kullanıcı dostu oluşuyla dikkat çekiyor” dedi.

Kaynak: TÜBİDER

Yeni Windows 2010’da

Microsoft’un bir sonraki işletim sistemi Windows 7, 2010’un Ocak ayında piyasaya sürülecek.

Veghte’nin Microsoft’un kurumsal müşterilerine yolladığı mektuptan yapılan alıntı ise şöyle: “Bizim planımız Windows 7’yi 2010’da, yani 2007 Ocak ayı Vista lansmanından yaklaşık 3 sene sonra piyasaya sürmek.”

Çıkış tarihinin belirlenmesiyle Microsoft, müşterilerinin düzenli ve önceden kestirilebilir çıkış tarihleri konusundaki isteklerine yanıt vermek istiyor.

Kaynak: TÜBİDER

BoxFonts v2.7

BoxFonts bir görsel font tarayıcısıdır. Sisteminizdeki yüklü olan veye olmayan fontları görüntülemenizi sağlar. Ayrıca 1.06 MB boyutu ile de çok az yer kaplar. Araç sayesinde fontları hızlı ve kolay bir şekilde sisteminize yükleyebilir ya da sisteminizden kaldırabilirsiniz.

Programı indirmek için buraya, eğer link çalışmazsa alternatif olarak da buraya tıklayabilirsiniz.

Firefox’un Rekoru Tescillendi

Geçen günlerde şu yazımda sizlere Firefox’un üçüncü sürümünün indirilme rekoru denemesinden bahsetmiştim. Sonunda uğraşlar sonuç ve rekor kırıldı. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki haberi okumanızı öneririm.

İnternet tarayıcısı Firefox’un geçen günlerde çıkan 3.0 sürümü, 8 milyondan fazla indirmeyle, ”24 saatte en çok indirilen program” alanında dünya rekoru kırdı.

Firefox’un geliştiricisi Mozilla Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ödüllü tarayıcı Firefox’un merakla beklenen 3.0 sürümünün çıkışı nedeniyle yapılan dünya rekoru denemesinde başarıya ulaşıldığı kaydedildi.
 
Rekor denemesi öncesi Mozilla Vakfı 1,7 milyondan fazla kullanıcıya e-posta ile ulaşarak, destek istedi. Pek çok ülkedeki Firefox kullanıcıları da, rekor denemesinin duyurusunu yaparak, milyonlarca kullanıcıya ulaştı.
 
Denemenin başladığı 17 Haziran’da Türkiye saatiyle 17.16’dan itibaren, Mozilla Vakfı’nın sunucularından 24 saatte 8 milyon 2 bin 530 Firefox 3.0 indirildi.
 
Sunucu kayıtlarını inceleyen Guinness yetkilileri, Firefox 3’ün “24 saatte en çok indirilen program” olarak dünya rekoru kırdığını onayladılar. Rekora en büyük katkıyı 2,5 milyondan fazla indirmeyle Amerikalı kullanıcılar sağlarken, Türkiye’den ise 300 bine yakın kullanıcı programı indirdi.
 
Ücretsiz olan Firefox, hızlı çalışması ve internet sitelerini daha hızlı görüntülemesi, kişisel bilgilerin korunmasına yönelik gelişmiş güvenlik özellikleri ve üzerine yüklenen küçük programlar olan “eklentiler” sayesinde yeni işlevsel özellikler kazanabiliyor.

Kaynak: CNN Türk

Görüldüğü gibi Firefox her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilir hale geliyor. Umarım pek çok yönden üstün bu tarayıcının akibeti bir zamanlar explorer’ a höh söktüren Netscape gibi olmaz.

Facebook Temizliğe Başladı

4 Temmuz 2008 – Facebook, ”gizlilik ihlali” nedeniyle en popüler üçüncü parti uygulamalarından biri olan SocialMe’yi kapatma kararı aldı.

280 bin aktif kullanıcısı olan ve en çok ilgi gören 25 uygulama arasında adı geçen Social Me ile kişiler arkadaşlarının kendileri hakkında ne düşündüklerini keşfedebiliyorlardı.
 
Social Me’nin ana sayfasında yapılan açıklamada Social Me’nin geçici olarak askıya alındığını bunun nedeninin ise yaşanan bazı gizlilik ihlalleri olduğu bildirildi. Açıklamada kullanıcı mahremiyetini tamamen koruyacak biçimde uygulamanın düzenlenmeye çalıştığı, bu işlem tamamlandıktan sonra yeniden hizmete açılacağı bildirildi.
 
Social Me’yi geliştiren SocialHi.com ise konuyla ilgili bir yorumda bulunmadı.
 
Facebook geçtiğimiz hafta içinde de Top Friend isimli bir başka uygulamayı kullanıcıların bazı özel bilgilerinin görünmesine yol açması nedeniyle yasaklamıştı.

Kaynak: CNN Türk

Google-Yahoo Anlaşmasına ABD’de Tekel Soruşturması

Dünyanın en büyük arama motoru Google ile internet alanında ilk çıkış yapan firmalardan Yahoo’nun reklam gelirlerini paylaşmaya yönelik anlaşmasının bir tekele sebep olabileceğini düşünen ABD Adalet Bakanlığı soruşturma başlatılması talimatı verdi.

The Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, soruşturma sadece Google ve Yahoo’yu değil, internet ve medyanın büyük diğer şirketlerini de kapsayacak. İnternette arama işinin yüzde 60’ına sahip olan Google ve yüzde 16.6’sına sahip olan Yahoo, ezeli rakipler olarak anılırken geçen ay reklam ortaklığı anlaşmasına gitmişlerdi. Anlaşmaya göre Yahoo, Google’ın arama reklamlarını kendi internet sitesine koymasına izin verecekti. Söz konusu anlaşmayı Yahoo, yıllık 800 milyon dolarlık reklam geliri fırsatı olarak değerlendirmişti. Google ve Yahoo, arama motoru işinde birinci ve ikinci sıradaki oyuncular olarak yer alıyor. 12 Haziran’da anlaşmanın duyurulmasından sonra iki şirket tekelciliği önlemek için kurulmuş otoritelere başlamadan önce 100 gün anlaşmayı incelemek için süre verdiklerini açıklamıştı.
 
Microsoft’tan ’Yahoo’yu parçala-al’ planı
 
Microsoft’un Yahoo’yu satın almak için yeni bir girişimde bulunacağı ve bunun için yeni bir partner arayışında olduğu belirtiliyor. Hatta, Microsoft’un Time Warner ve News Corp gibi şirketlerin Yahoo’nun farklı birimlerine talip olmalarını sağlayarak, şirketi bölerek satın almayı planladığı dile getirilen iddialar arasında. The Wall Street Journal gazetesi, Microsoft’un Yahoo’nun arama motoru işine talip olduğu, kalan kısımlarını da diğer büyük şirketlerin almasını teşvik ettiğini yazdı.

Kaynak: Hürriyet

Host Değiştirdik

Evet arkadaşlar ucuz etin yahnisinin tadının nasıl olduğunu gördükten sonra yeni bir hosta taşınmanın zamanının geldiğini düşünerek taşındık. Sonunda kazasız belasız dosyaları ve veritabanını taşıdım.

Eski host ücretsizdi ancak sonradan sayfama bir kod eklediler. Bu kodun amacı sayfa istatistiklerimi takip etmekti ancak son tarafta bulunan Java Script kod öbeği XML yapısını bozuyordu ve RSS sistemi çalışmıyordu. Taşınarak bu sorunu ortadan kaldırmayı başardım. Şimdiye kadar verdikleri ücretsiz bir hosta göre oldukça kaliteli hizmetlerinden dolay www.000webhost.com sitesine teşekkür ederim. Artık yoluma yeni hostunla devam edeceğim.

Bu arada www.000webhost.com denemeler yapmak için oldukça iyi bir servis üstelik RSS ya da 5 MB üstünde rar ya da zip gibi dosyalar barındırmayacaksanız tam size göre. PHP, MySQL, FTP, cPanel gibi bir çok avantajı var.